25 Ağustos 2011

Çiğ Börek...



 Malzemeler :
•4 çay fincanı, un
1 yemek kaşığı, yoğurt
1 çay kaşığı, karbonat
1 tatlı kaşığı, tuz
Alabildiği kadar su

◦İç Harcı İçin
250 gram, kıyma
2 tane, soğan
1 miktar, maydanoz
Tuz
Karabiber

Çiğ Börek Tarifi:
Karıştırma kabına unu alalım, üzerine sırası ile yoğurdu, karbonatı, tuzu ve ılık suyu ilave edelim kıvama gelene kadar yoğuralım kıvama gelince bir kenara alalım. Biz bu arada iç harcını hazırlayalım, soğanları rende yapalım bir kaba alalım. Kıymayı soğanın içine ilave edelim, tuz ve karabiberini ayarlayalım, köfte harcı gibi yoğurarak özleştirelim. Hazırladığımız hamurdan portakal büyüklüğünde, bezeler koparalım, mardane ile 1 cm kalınlığında açalım, içine iç harçtan koyalım ve kapatalım. Hazırladığımız çiğ börekleri bol kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder