19 Ağustos 2011

Patlıcan oturtma...

1 kilo patlıcan

2 soğan

4-5 diş sarımsak

3 biber

3 domates

tuz karabiber

3 kaşık zeytinyağ

Yapılışı:

1)Patlıcanları önce alacalı soyuyoruz. Arkasından halka halka kesip yağ koymadan kızartıyoruz. Neden? Yemeğimiz hafif olsun diye tabi kiii :)))

2)Başka bir tavada soğanları küp küp doğrayıp kızartıyoruz. Doğranmış biber ve sarımsakları ekleyip biraz daha çeviriyoruz. En sonda tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırıyoruz. Bu  da bizim harcımız oluyor... 

3) Genişçe bir tencereye patlıcanları diziyoruz.Üstüne hazırladığımız harcı yayıyoruz.

4) En üste halka halinde dilimlenmiş domatesleride yerleştirip biraz kaynar su ilave edip kısık  ateşte 15-20 dakika pişirip altını kapatıyoruz ...

Afiyet şeker olsun...

Konuk aşçı Mehmet Tandoruk''dan ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder