13 Ağustos 2011

Yi Jin Jing (Kas ve Tendon gelişimi) aynı zamanda efsanevi Shaolin savaş sanatlarının kaynağı olan egzersizdir.


Yi Jin Jing ya da Kas ve Tendon Değişim Klasiği, Zen Budizm'in kurucusu Bodhidharma tarafından yaratılmış olan efsanevi bir çalışmadır. Yi Jin Jing aynı zamanda efsanevi Shaolin savaş sanatlarının kaynağı olan egzersizdir.  Bodhidharma bu çalışmayı, rahiplerin beden ve akıl sağlıklarını mükemmelleştirmeleri için geliştirmiştir. Bedeni mükemmel sağlık ve enerji durumuna ulaştırmak için Çin tarihi boyunca geliştirilmiş en etkili birkaç egzersizden bir tanesi olan Yi Jin Jing aynı zamanda, ruhsal yolda ilerlerken yapılan hataların sonucunda bedende ve zihinde oluşan sorunları da temizleme becerisiyle ünlüdür.


 Uygulaması 20 dakika kadar süren, kasların ve tendonların kullanımını gerektiren son derece zevkli bir çalışmadır. Çalışma ilk 100 günde maksimum etkilerini göstermesine karşın genellikle eğitimler sırasında sık sık ilginç iyileşmelerle karşılaşılmaktadır.


 Çalışma gerçekten de ilk olarak bedende bulunan iltihapları temizlemektedir. Bedende yer etmiş olan bu iltihaplar kalp ve damar hastalıklarının temel nedeni olduğundan ilk önemli etkilerini kalp ve damar sistemi üzerinde göstermektedir.  Yi Jin Jing çalışan öğrencilerin ortak gözlemi günlük enerjilerinin sürekli olarak artması ve bedenlerindeki sağlık sorunlarının kısa bir sürede gözle görülür şekilde iyileşmeye başlamasıdır.


Çalışma Cem Şen ve kendisinin yetiştirdiği eğitmenler tarafından verilmektedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder