19 Eylül 2011

Balık köfte...

 



1 veya iki adet palamut/lüfer

3 Adet Yumurta

2 Dilim Bayat Ekmek

3 Adet Domates

4 Adet Soğan

1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker

1 Kahve Fincanı Fıstık

1 Kahve Fincanı Üzüm

1 Paket Yenibahar

Yeterince Un ve Kızartma Yağı

Yeterince Tuz ve Karabiber

YAPILIŞI

                      Balıkları temizledikten sonra güzelce yıkayalım. İri parçalara bölüp üstüne kadar su doldurup haşlayalım. Kapağı açık 20 dakika kaynatıldıktan sonra balıkları sudan çıkaralım. Derisi kılçıkları ve siyah etleri ayıklayalım.

                      Ayıkladığımız etleri köfte yapmak için çukur bir kaba koyalım. İçine yumurta ,ıslatılıp sıkılmış ekmek, haşlanmış patates, soğan rendesi, toz şeker ve biraz tuz ilave edip yoğuralım. Yoğururken fıstık, üzüm, yenibahar, karabiber ekleyip köfte hamuru yapalım. Bu harçtan küçük parçalar alıp yuvarlayarak ince uzun köfteler yapalım. Bekletmeden una bulayıp kızgın yağda kızartalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder