22 Eylül 2011

Künefe...

Künefe için gerekli malzemeler:
1 kilo kadayıf
yarım kilo kadar tussuz
hatay peyniri (olmzsa olmaz)
1 paket sana yağ
2 adet yuvarlak tepsi
tepsi
1 adaet antakyalı bir akraba( şaşırmayın nie olduğunu
göreceksiniz)
şiresi için yarım kilo kadar şeker ( size kalmiş çok mu tatlı
olsun olmasın

ilk önce yufkacıya gidip 1 kilo kadayıf alıoruz evimize gelyoruz büyük bir  tepsinin içine döküp kadayıfları küçük olana kadar parcalıyoruz (parcalama
işlemi için 250 -300 grm sana yağı bir kabda ertip üstüne döküp öyle parçalıyoruz) parçaladıktan sonra kadayıfi ikiye bolup yarısını tepsinin içine
bastırıyoruz (tepsinin içini biraz yağlayın yapışmaması içiin) ondan sonra tuzsuz peynirimizi ince ince dilimleyip tepsinin içinde bastırdığımız kadayıfın üstüne
koyuyoruz ondan sonra diğer ayırdığımız kadayıfı üstünü ortecek şekilde tepsiye bastırıyoruz (kadayıf üztüne peynir peynir üstne kadayıf olacak ) ondan sonra
ocagın üstüne koyoyoruz ve en diştan pişiriyoruz kısık atesde sürekli  gönderyoruz bi yarım saat kadar dönderyoruz ondan sanra diğer tepsiyi ustune
kapatıp ters çeviyoruz tekrardan kısık atesde pişiriyoruz (bu arada yarım kilo sekeri 1 litre suda şire haline getiriyoruzve şireyi sogumaya birakıyoruz) pisdikden
sonra kare kare kesiyoruz ve en son şireyi döküyoruz 5- 10 dak dinlendikten ve  künefe şireyi çektikden sonra afiyetle yıyoruz.
üstüne kaymak eklerseniz daha güzel oluyor.

1 yorum: