12 Eylül 2011

patates kroket...



Malzemeler
3-4 adet orta boy patates
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı galeta unu
2 yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
2-3 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 yumurtanın sarısı
Tuz, karabiber
Kızartma yağı

Hazırlanışı
Palatesleri iyice haşlayıp rendeleyin. Üzerine 2 yumurta,nişaşta,karabiber,beyaz peynirleri ilave edin ve tüm malzemeyi iyice yoğurun.
Hamur kıvamına gelen patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlayarak iterseniz silindir biçiminde şekil verebilirisiniz.
Şekil verdiğiniz topları önce una sonra çırpılmış yumurta sarısına, en sonunda da galeta ununa bulayın. Derin bir tavada kızdırdığınız yağın içine una bulanmış topları yerleştirin ve arasıra ters düz ederek kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder