9 Ekim 2011

Ahtapot ızgara...

 

Ahtapot Izgara1 kg ahtapot
4 su bardağı su
1 adet soğan
1 baş sarmısak
2 su bardağı beyaz şarap
Üzeri için:
3 diş ince kıyılmış sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı kekik

 

DÖVÜLMÜŞ olarak aldığınız ahtapotu derin dondurucuda 2 veya 3 gün bekletin. İyice yıkadıktan sonra düdüklü tencerede su, soğan, sarmısak ve 2 su bardağı beyaz şarap ekleyerek yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün ve ızgara yapıp servis tabağına alın. Ayrı bir kapta 3 diş ince kıyılmış sarmısak, 1 çay bardağı zeytinyağı, limon suyunu çırpın. Ahtapotun üzerine gezdirin. Kekik serptikten sonra servis yapın

2 yorum:

  1. Haşlarken sirke şart... Izgara sonrası üzerine de ince doğranmış maydonoz gerekiyor... Ayrıca tarifte hiç tuz lafı geçmemiş... Tuz koymadan hiçbir yemeğin tadı tuzu olmaz...:):):)

    YanıtlaSil
  2. tamamlayıcı bilgiler için teşekkürler...

    YanıtlaSil