26 Ekim 2011

Ankara tava...

Malzemler;

1 su bardağı arpa şehriye


250 Gram kuzu  kuşbaşı


2 Yemek kaşığı  sıvı yağ


Yapılışı;


Arpa  şehriye bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile 3-4 dakika kavrulur.


Kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağ başka  bir tavaya alınarak kuzu etleri kavrulur ardından da sıcak su ilave  edilerek 15-20 dakika haşlanır.


Isıya dayanıklı bir fırın kabına  alınan arpa şehriyenin üzerine et ve 1/2 su bardağı et suyu (eti haşladığınız  su) eklenerek, önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 25 dakika  pişirilir.


*** Yanında ayran ile servis yapmanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder