6 Ekim 2011

İç pilav...

Malzeme

3 su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
yarım paket tereyağ
1 yemek kaşığı
dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1yemek kaşığı yenibahar
250gr minik kuşbaşı ciğer
dört buçuk su bardağı su
2 kaşık toz şeker.

Yapılışı
soğan tereyağ fıstık pembeleşinceye kadar kavrulur ciğer ilave edilip kavurmaya devam edilir su baharat şeker ve tuzu konduktan sonra kaynatılıp pirinci konulur.Pirinç suyunu çektikten sonra
karıştırılıp ocak kapatılıp demlenmeye bırakılır afiyet olsun.

2 yorum:

  1. :)))) iki avuç toz şeker çok gelmezmiiiiiii...

    YanıtlaSil
  2. doğrudur iki kaşık olacak ooo... sevgilerrrr

    YanıtlaSil