11 Ekim 2011

Sonbaharda akciğer ve bedeni destekleyecek bir yemek...

5 Element Beslenmesi. Şu an Metal (Sonbahar) mevsimindeyiz.

Sonbaharda, Metal elementi mevsiminde, özellikle akciğerlerin ve bedenin kurumasına karşı pişirilebilecek yemeklerden bir tanesi. Hızlı, kolay ve lezzetli :)
Hazırlama süresi 5-10 dakika.
Pişme süresi: 5-10 dakika

Malzeme: Derin su balığı, havuç, yeşil ve kırmızı biber, zencefil (taze), soğan (kuru ya da taze. Eğer taze olacaksa sağlık durumuna göre yeşili ya da beyazı kullanılacak), 2 limonun suyu (Eğer sağlıkla ilgili sıkıntıya yönelik yemek pişiriliyorsa limon kabukları eklenebilir), ayva (tercihe bağlı), hünnap (kan ve karaciğer için istenirse eklenebilir), maydanoz (tercihe bağlı), yoğurt suyu (yararlı bağırsak bakterilerini canlandırmak için; alternatif olarak sirke kullanılabilir), tereyağ.

not: balık yerine et de konulabilir

Cem Şen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder