1 Ekim 2011

Tarçın... tarçın...Sensin benim en büyük aşkım...



  • İştah açar.

  • İshali keser.

  • Öksürüğü keser.

  • Hazmı kolaylaştırır.

  • Gaz söktürücüdür.

  • Cinsel isteği arttırır.

  • Tarçın ferahlık verir.

  • Ruhi sıkıntıları giderir.

  • Mide tembelliğini giderir.

  • Vücudun direncini artırır.

  • Kansere karşı direnci artırır.

  • Bağışık sistemini kuvvetlendirir.

  • Adet öncesi gerginliklere iyi gelir.

  • Yorgunluğun giderilmesinde faydalıdır.

  • Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır.

  • Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır.

  • Bağırsak solucanlarının dökülmesine yardımcı olur.

  • Kan dolaşımını geliştirip hızlandırır.

  • El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler.

  • LDL kolestrolü düşürür, (günde yarım çay kaşığı alınması halinde)

  • Hafif doku ve damar büzücü özelliği nedeniyle diyareyi kesici ve peklik vericidir.

  • Mide rahatsızlıklarına iyi gelir, hazmı kolaylaştırır, kusmayı önleyici bir etkiye sahiptir.

  • Yiyeceklere eklendiği zaman, yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur.


Tarçın Nasıl Kullanılır? Yemeklerde ve tatlılarda lezzet ve koku vermesi için kullanılır. Tarçın özellikle sütlü tatlılarda kullanılırsa sütteki zararlı bakterileri yok eder. Bal ve limonla karıştırılıp yenirse boğaz yanmasına iyi gelir. Tarçın esansı gıda ve parfümeri sektöründe koku verici olarak kullanılır.

Tarçın tozundan 1 kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 300-400ml kaynar su ilave edilir. 5-10dk demlenmeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir

Yada çayınızı demlerken çeyrek çubuk tarçın ilave edebilirsiniz...

Not: Kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız... Haftada dört günden fazla kullanmayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder