22 Kasım 2011

Beden, besindeki enerjiyi, lokmalar iyi çiğnendiğinde, dilin altındaki guddelerden alır...





.




 Mideye ve bağırsağa giden besinin değeri düşüktür.Sabahtan akşama kadar aç olduğunuzu farz edin. Mideniz kazınıyor ve halsizsiniz. Bir kap yemek yiyince hemen kendinize geliyorsunuz. Oysa mideye inen besinin enerji olabilmesi için en az üç saat gerekir. Bu da bize gerçek enerjinin dil yoluyla alındığını göstermek istemektedirler. Ancak, bu enerjiyi almak için her lokma iyice çiğnenmelidir

2 yorum:

  1. İyi çiğnendiğinde (pelte kıvamına gelene kadar) yiyecekler tükürük salgısı içindeki pityalin adlı maddeyle iyice karışır ve gıdanın emilimi kolaylaşır.Mide de fazla yorulmaz...

    YanıtlaSil
  2. bu faydalı bilgi için teşekkür ederim... yarın senin eşyaları kargoluyorum... öptüm...

    YanıtlaSil