9 Kasım 2011

Soğan çorbası...

 



3 orta boy kuru soğan

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ

  • 3 su bardağı su

  • 1 su bardağı süt

  • 1 yumurta

  • Üzeri için kıtır ekmek


Hazırlanışı:                    

1-Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağ ile rengi değişene kadar kavrulur.

2-İçine un ilave edilip un kokusu gidinceye kadar soğanla kavurma işlemine devam edilir.

3-Daha sonra içerisine su ve tuz ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynayan ve kıvamlanan çorba blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir karışım elde edilir.

4-Bir başka tabakta yumurta  sarısı ve süt çırpılarak terbiye hazırlanır. Hazırlanan terbiye kaynamakta olan çorbaya ılıklaştırılarak ilave edilir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır.

5-Ara ara karıştırılarak kaymak tutması ve topaklaşması önlenir.

6-Servis sırasında üzerine kızarmış ekmek parçaları konularak servis yapılır

Kaynak: Sibel'in bloğu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder