2 Aralık 2011

Arkadaş, seninle aynı fikirleri benimseyen, tıpatıp sana benzeyen, sen ne dersen evet diyen ve her fırsatta seni sevdiğini söyleyen kişimidir

HER RENKTEN ARKADAŞIN OLSUN -

Arkadaş, seninle aynı fikirleri benimseyen, tıpatıp sana benzeyen, sen ne dersen evet diyen ve her fırsatta seni sevdiğini söyleyen kişimidir? Yoksa; seninle farklı fikirlerini ifade edebilen, sana her fırsatta haklısın demeyip, haksız olduğunu da söyleyebilen, sevdiğini söylediği kadar sevmediği özelliklerini de rahatça söyleyebilen kişimidir? Gökkuşağı gibi rengarenk ...bir hayat istersin fakat tek renk ile nasıl gökkuşağı sahibi olursun?


 Arkadaş dediğin kişi seninle aynı fikirleri benimsiyorsa sana ne katabilir ki? Tekamül istiyorsan eğer yüreğini açabilmelisin, her renkten arkadaşlar edinebilmeli ve onlarla cesaretle sohbet edebilmelisin ki gerçek kendini görme fırsatı bulabilmelisin. Kimi arkadaşın ile sohbet edersin, kimi arkadaşına akıl verir, kimi arkadaşından ise akıl alırsın. Sana yardım edecek kişilerle arkadaşsan eğer, sen yardım etmekten bihaber kalırsın, bir yanın boş kalır, eksilirsin. Kötü günlerinde sana destek olacak arkadaşlara sahip isen eğer, kötü günlerinde yanında olacağın arkadaşlarında olmalı.


Arkadaşlarının çeşitliliği senin yüreğinin büyüklüğü ile orantılıdır. Her yürek bir insan, her insan bir dünyadır. Kimi dünyaların yüzölçümü küçük, kimisinin ki büyüktür. Gerçekte ise yürekler evreni kucaklayacak kadar büyüktür. Aç yüreğini, tüm evreni sevgi ile kucakla. Ayırım yapmadan, rengine, dinine, cinsine, diline bakmadan kucakla tüm insanları, bir tek şartın olsun; insan olsun yeter diyebilmelisin.


Dr. Mehmet Öz, arkadaşlar için F (firend) vitamini diyor, yüreğinize bol miktarda F vitamini alın ve gökkuşağını yüreğinizde oluşturun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder