20 Aralık 2011

Çöp şişte tavuk...

500gr tavuk göğüs eti

1 küçük cam şişe maden suyu

1 yada 1.5 su bardağı un pulbiber,

karabiber,

çok az kekik

1 çay kaşığı sebzeli çeşni

çöpşiş

kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:
tavuk etini kuşabaşı doğruyoruz. bir kapta maden suyu,un ve baharatları karıştırıp bir bulamaç hazırlıyoruz. içine tavuk etlerini ekleyip iyice karıştırıyoruz.üzerini streç filmle kapatıp,buzdolabında en az 4 saat dinlenmeye bırakıyoruz. kuşbaşı tavuk etini,her bir çöpşişe, 5-6 tane gelecek şekilde diziyoruz. bir tavada kızdırdığımız yağda kızartıyoruz.

not: çöpşişler uzun gelirse kırarak kısaltıp kullanabiliriz. ayrıca sebzeli çeşni yerine tuz ekleyebiliriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder