13 Aralık 2011

Röşti...Bir İsviçre Klasiği... Değişik bir patates yemeği...

Malzemeler: 2 adet orta boy patates

1 çay bardağı rende kaşar

1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapımı: Patatesler haşlanır ve kabukları soyulur. Rendelenir, tuzla karıştırılır. Teflon tava tereyağı ile yağlanır. Rende patatesin yarısı tavanın yüzeyine az bastırarak yerleştirilir. Üzerine rende kaşar serpilir. En son kata kalan rende patates konur hafifce bastırılır. Tava orta ateşli ocağa konur. Altı kontrol ederek kızarınca krep pişirir gibi diğer yüzü çevrilir. İki yüzü kızarınca servis tabağına aktarılır. Üzerine et yada sebze yemeği konarak servise sunulur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder