5 Ocak 2012

Burcumuza göre ruhsal gelişim ve kaderimiz...

 


 Yengeç Burcu: Ruhun bedeni dünyada ilk deneyimlediği burç olarak kabul edilir. Ruh, yeni tanıdığı bedendeki duyguları deneyimlerken, ben egolarına sahip olmayan birey sezgi yeteneklerini kullanarak, içinde daha tam anlamıyla gelişmemiş olan güdüleri sezer.


Aslan Burcu: Doğasından ayrılan ruhun bedenlenme süreci içindeki, bireysel ben egosunu tanıdığı yerdir.


 Başak Burcu: Ruh, bireysel bağımsızlığı devam ettirmek için, beden sağlığının önemini fark eder.


Terazi Burcu: Ruh, bedenin toplum içindeki yalnızlığını ve bu yalnızlığın uzun zamanlar önce kaybettiği eksik parçaya olan bağlılığından kaynaklandığının nihayet bilincine varır ve kaybettiği değerleri yeniden aramaya başlar.


Akrep Burcu: Bedeni deneyimleyen varlık, bedenin tatmin edilmemiş şehvet dolu arzularını Terazi Burcunda tezahür eden sevgi açlığıyla gidermeye çalışır. Artık, dünyadaki bedensel etkilerin ve bedenin güvenilirliği konusunda asılsız bir iktidar duygusuna sahip olan ruh, çok yakın geçmişte Kova burcunda kaosu deneyimleyerek uzağındaki bilinmeyenle olan beden tamponunu kaldırmıştır.


Yay Burcu: İnsan aklının en felsefi ve anlaşılmaz olan bireyselliğini, kendi tinselliği içinde açıklamaya çalışır.


Oğlak Burcu: Karmanın başladığı yengeç burcunun karşısıdır. Beden artık bilinçaltı, otomatik arzular ve çocuksu isteklerden kurtulmak zorunda olduğunu, soğuk ve baskıcı, geçmek bilmeyen sınavları içinde öğrenmek mecburiyetinde kalır.


Kova Burcu: “Ben”i öğrenmiş olan ruh artık geriye dönmek için “biz” demeyi öğrenmelidir.


Balık Burcu: Ruh, kendi içsel dönüşüne ve evrensel sezgi yeteneklerine yeniden dönmüştür.


Koç Burcu: Ruh, dünya illüzyonundan kurtulmuş gerçekliğe sahip olmayan tümleşik zihinsel bireyselliğe sahip olmuştur.


 Boğa Burcu: Ruh, bedenin ihtiyacı olan formu ve evrendeki tüm tanrısal olanı keskin, estetik güzelliği ve pi sayısını algılar.


 İkizler Burcu: Ruh, kendi içindeki diğer yanla iletişim kuran varlık, halk deyişiyle eş ruhunu, okültist deyişle gizemli karanlık ikizini bulur.


Dr. Ender Saraç’ın Ruhsal Gelişim ve Kader adlı kitabında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder