16 Ocak 2012

En önemli olanı unutma...

Kadın kucağındaki çocuğuyla mağaranın önünden geçerken içeriden bir ses duyar: “İçeri gir ve ne istersen al ama en önemli olanı unutma! Ayrıca sen çıktıktan sonra kapının bir daha asla açılmayacağını da dikkate al!” Kadın mağaraya girer ve büyük bir servetle karşılaşır. Masanın üzerindeki altın ve mücevherleri görünce şaşkına döner,çocuğunu yere bırakarak hemen büyük bir hırsla masanın üzerindekileri toplamaya başlar.

Bu sırada o esrarengiz ses yine duyulur: “Yalnız 8 dakikan var! “ 8 dakika çabuk geçer; kadın toplamış olduğu kıymetli taş ve altınlarla mağaranın dışına koşar, kapı kendiliğinden kapanır. Bu sırada çocuğunu içeride unuttuğunun farkına varır ama kapı bir daha açılmamak üzere kapanmıştır artık. Aynı şey çoğu zaman bizim başımıza da gelir. Bu dünyada 70-80 yıllık ömrümüz vardır, o da nasipse ve bir ses daima bize ''Sakın en önemli şeyi unutma!'' der gibidir.

Önemli olanlar manevi değerler, inançlar, dikkatli olmak, aile, dostlar ve hayattır. Ancak kazanç hırsı, zenginlik, maddi şeyler bizi öylesine büyüler ki; çoğu zaman en önemli şeyleri bir köşede bırakırız. Asla akıldan çıkarmamak gerekir ki, dünya hayatı çok çabuk geçer ve ölüm beklenmedik zamanda bizi yakalar.

Dünya hayatının kapısı bizim için ebediyyen kapanmış olacağından son pişmanlık fayda vermez. EN ÖNEMLİ ŞEYLERİ unutmamanız dileğiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder