24 Ocak 2012

Fırında mantarlı ıspanak...

MALZEMELER: ...

*Yarım kg ıspanak

*1 orta boy soğan

*3 diş sarımsak

*1 tatlı kaşığı zeytinyağı

*10-15 adet kültür mantarı

*2 yumurta

*1 bardak süt

*1 kase yağsız beyaz peynir veya lor

HAZIRLANIŞI

*Soğanımızı ve sarımsağımızı küçük küçük doğrayalım. Ispanağımızı da yıkayalım  ve doğrayalım.

*Soğan, sarımsak ve ıspanağımızı zeytinyağımız ve yarım bardak su ile beraber ocağa alalım. Ispanaklarımız sönmeye başladığında, ince doğradığımız mantarları da ilave edelim. 5-10 dakika daha ıspanaklarımızın sönmesi ve mantarların yumuşaması için pişmeye bırakalım.

*Ayrı bir kapta, peynirimizi, yumurtamızı ve sütümüzü karıştıralım. Arzuya göre tuz, karabiber ve pulbiberimizi ekleyelim.

*Pişen ıspanaklı karışımımızı ocaktan alalım ve yumurtalı karışıma ekleyelim. Güzelce karıştırdıktan sonra yağlanmış fırın kabına alalım. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirelim.

Arzuya göre tarifimizi mantar koymadan da yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder