31 Ocak 2012

Yöresel bir yemek: Keşkek...

Keşkek yemeği, bir çok şehrin yöresel yemeği olduğu gibi, Sinop'un da özel günlerin de yaptığı bir yemektir.İster tavuklu isterseniz bu şekilde yapabilirsiniz....
MALZEMELER:
2 su bardağı keşkeklik buğday ( akşamdan ıslatılmış) 1 adet  soğan 2-3 çorba kaşığı tereyağ tuz
ÜZERİ İÇİN:
300 gr. kuşbaşı et ( benimki dana eti ) 1 orta boy soğan 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı sıvıyağ tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle keşkeği için tencereye(ben düdüklü tencerede yaptım) tereyağ ve yemeklik doğradığımız soğanı koyup kavuralım. İçerisine ıslanan buğdayları koyup buğdayın üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip zevkinize göre tuz ilave edip buğdaylar yumuşayana kadar pişirelim. Et için ayrı bir tencereye (onuda düdüklüde yaptım) et, soğan ve yağı koyup kavuralım. Kavrulan ete salçayı ekleyip 1-2 dk daha bekletip etinizin cinsine göre su miktarını ayarlayıp yumuşayana kadar pişirelim. En son tuzunu ilave edelim. Servis için önce keşkeği sonra üzerine eti koyup sıcak bir şekilde servis yapalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder