3 Şubat 2012

Kremalı Brüksel Lahanası...

KREMALI BRÜKSEL LAHANASI
Malzemeler:
500gr.Brüksel lahanası
45gr.Tereyağı
1Adet Limonun suyu
1/4 Su bardağı krema
1/2 Su bardağı tam yağlı süt
1/4 Su bardağı sebze suyu veya su
Tuz,Karabiber

Yapılışı:
Brüksel lanaları yıkanıp sararmış dış yaprakları koparılır ve ortadan ikiye kesilip kağıt mutfak havlusu üzerine yayılarak iyice kurumaları sağlanır
Geniş bir tava yada tencerede tereyağı eritilip brüksel lahanaları eklenir ve orta ateşte lahanaların kesik tarafları kahverengileşene dek kavrulur.( Kavrulma süresi çok uzun olmamalıki yumuşamasınlar)
Ocağın
altı kısılıp süt,krema,su,tuz,karabiber ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır ve yaklaşık 10dk. Lahanalar biraz yumuşayıp karışımı içine çektikten sonra ocaktan alınır.
Brüksel lahanaları delikli bir kaşık yardımıyla servis tabağına alınır. Tavada kalan sosun üzerine bir limonun suyu sıkılıp tekrar ocağa alınır2-3dk.sosu koyulaştırılır ve brüksel lahanalarının üzerine gezdirilir..
Afiyet olsun..


http://serapsingin.blogspot.com/2009/03/kremali-bruksel-lahanasi-ve-portakalli.html

2 yorum:

  1. Blogum Cafe Fernando'dan izinsiz alıp yayınladığınız fotoğraf ve tarifi acilen sitenizden kaldırmanızı rica ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. kaynak göstermeme rağmen madem istemiyorsunuz sizden aldığım toplamda üç tarifi sitemden kaldırmış bulunmaktayım iyi günler...

    YanıtlaSil