7 Şubat 2012

Künefe...

http://platform.twitter.com/widgets/hub.1326407570.html

150 gr yaş kadayıf
150 gr tuzsuz dil peyniri
50 gr tereyağı
yarım çay bardağı üzüm pekmezi
1 bardak şeker
1 bardak su
1 limon

* Kadayıf tellerini elle çekerek açın ve kırın

* Künefe tabağının dibi ve kenarlarını tereyağ ile iyice yağlayın

* Tel kadayıfın yarısını tabağın içine serin ve her tarafına eşit olacak şekilde bastırarak yerleştirin. ince bir iyice bastırılmış bir katman yapmanız çok önemli

* Dil peynirinizi elinize ince şeritler halinde açın, ve kadayıf yatağının ortasına doğru eşit şekilde yayarak yerleştirin

* Kalan kadayıfı üzerine dikkatlice kapatın ve üzerine iyice bastırın

* Üzerini de birazcık yağlayın ve tabağınızı orta ateşteki ocağa alın

* 8 – 10 dakika kadar bir tarafını pişirdikten sonra diğer tarafını çevirmeden önce fırça ile üzerine biraz sulandırdığınız pekmezden sürün

* Tabağın içindeki künefeyi alt üst ettikten sonra üzerinde kalan bölüme de aynı pekmezden biraz sürün ve 8-10 dakika daha pişirin

* Ayrı bir tencerede 1 bardak şeker ile 1 bardak suyu birkaç damla limon sıkarak kaynatın ve şerbetini hazırlayın

* Sıcak tatlıya ılık şerbet vererek servis yapın

''Arda'nın Mutfağından'' alınmıştır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder