21 Şubat 2012

Kıymalı Kapuska Tarifi

 1 kg lahana

- 250 gr kıyma

- 2 adet orta boy soğan

- 2 adet kırmızı biber

- 1 çorba kaşığı dolusu domates salçası

- 2 tatlı kaşığı tuz

- 4 çorba kaşığı sıvıyağ

- Yarım su bardağı su

- Pul biber (acı)

Yapılışı:

1- Lahana, yaklaşık yarım parmak kalınlığında olacak şekilde ince ince doğranır.

2- Kırmızı biberler ve soğan minik küpler halinde doğranır.

3- Soğan ve kıyma, sıvıyağda sotelenir. Üzerine salça eklenir, kavurmaya devam edilir. Kırmızı biberler de eklenir.

4- İnce ince doğranmış lahanalar (4-5 kısıma ayrılır) azar azar tencereye ilave edilir ve kavurulur (lahananın hacmi azalınca yeniden üzerine lahana ilave edilir)

5- Kavrulup hacimce azalan lahanaların üzerine, yarım su bardağı su ve yeteri kadar tuz ilave edilir (acı pul biberi bu aşamada ekleyebilirsiniz).

6- Düdüklü tencerede yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder