9 Mart 2012

Tam Buğday Unundan Yapılan Ekmeğin Faydaları...

Tam buğday unundan yapılan ekmeğin;

  • İçerdiği biyoaktif bileşenler nedeni ile besleyici değeri daha yüksektir.

  • Bazı B grubu vitaminler, mineraller ve posa için iyi bir kaynaktır.

  • Barsak fonksiyonlarının düzenlenmesinde, kan lipitlerinin kontrolünde, diyabette kan şekerinin kontrolünde önemli katkılar sağlamaktadır.

  • Daha az enerji verirken daha fazla tokluk sağlarlar, böylece günlük alınan enerji miktarını ve obezite oluşma riskini  azaltırlar.

  • Bazı kanser türleri, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcıdır.

  • Lif içeriklerinden dolayı kan şekeri dalgalanmalarını ve insülin düzeylerindeki yükselmeyi önleyerek, açlık duygusunun azalmasında etkili olabilmektedir.

  • Ayrıca tam tahıl ürünleriyle alınan magnezyum glikoz kullanımını olumlu yönde etkilemekte bunlarda bulunan E vitamini ve diğer antioksidanlar metabolik sendromun önlenmesine katkıda bulunmaktadırlar.


Tüm bu nedenler ve sağlık yararları göz önünde tutulduğunda alışveriş yaparken tam tahıl ürünlerinin tercih edilmesi ve tam tahıl ürünlerinin her gün hatta her öğün de tüketilmesi ve tam buğday unundan yapılmış olan ekmeklerin tüketilmesi önerilmektedir.

Bununla beraber çölyak, emilim bozukluğu gibi özel durumları olan kişilerin mutlaka doktor ve diyetisyene danışmaları gerektiği unutulmamalıdır.

TAM BUĞDAY EKMEĞİNİN FAYDALARI:
1. Şişmanlığı önlemeyi,kilo vermeyi sağlar.

2. Kabızlığı giderir,kalın bağırsak kanseri riskini azaltır.

3. Şeker hastalığını kontrol altında tutar.

4. Kan basıncı ve kolesterolün yükselmesini önler.

5. Kanser ve kalp hastalıkları risklerinin azaltılmasında yardımcı olur.

6. Antioksidan etkisi ile katarakt,romatizma ve bazı alerjilerin oluşumunu yavaşlatır,tedavisini kolaylaştılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder