25 Nisan 2012

SAĞLIK - DÜNYANIN EN SAĞLIKLI GIDALARI

 

 Forbes dergisi, sağlık sayfalarında, Jonny Bowden'ın kitabından derlenen dünyanın en sağlıklı gıdalarını yayınladı.


Soğan-Sarımsak: Mide, prostat, yemek borusu kanserlerine karşı korur. Kalp hastalığı riskini %20 azaltır.


Fasulye: Kiloyu dengeleyip, kan şekerini düzenler. Kolon kanseri ve kalp hastalığından korur. Lifleri uzun ve sağlıklı hayatın bir parçasıdır.


 Somon Balığı: En iyi anti-aging gıdası. Omega-3 beyni ve kalbi korur. Ruh hâlini dengeler ve kan şekerini düzenler.


Süt: Vitamin, mineral ve yararlı bakteriler bakımından çok zengindir. Kanserle savaşan CLA asidi de ihtiva eder.


Fındık-Fıstık: Haftada 5 defa yemek kalp krizi ve kalp hastalığı riskini %30-50 arasında azaltır. Her gün için; 25 gramlık, badem, ceviz, fıstık, fındık yeterli.


 Kırmızı et: Meralarda yetişen hayvan etleri, yani  işlemden geçirilmemiş kırmızı etler, omega-3 bakımından zengindir.  Normal  tüketildiğinde kanserden korur. Protein ve B12 vitamini kaynağıdır.


Yumurta: En kusursuz yiyecektir. Proteini zengin ama kalorisi düşük. Beyni korur ve göz sağlığını güçlendirir.


Brokoli: Bütün kanser risklerini azaltır. Mineral ve vitamin oranları çok yüksektir. Vücudu toksinlerden arındırır.


Kabak, brüksel lahanası, kara lahana, kanser riskini azaltır.


 Elma: Akciğer kanseri, astım ve diyabete karşı korur. Kemik güçlendiren K vitamini vardır.


Nar: Antiokidanlar bakımından zengindir. Kan basıncını dengeler, damarları korur ve tümörlerin büyümesini engeller.


Yeşil Çay: Mesane, kolon, nefes borusu, pankreas, rektum ve mide kanserlerine yakalanma riskini azaltır. Kilo kontrolünü kolaylaştırır.


Yaban Mersini: Kanserden korur, hafızayı kuvvetlendirir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder