22 Nisan 2012

Topraklanma Egzersizi...

Aşağıdaki egzersiz dünya enerjisine kanal olma uygulaması için iyidir, hem sizin topraklanmanız için hem de gezegenimizi iyileştirmek için. Gezegenden yukarıya enerjiye kanal olduğumuz zaman, bizden geçer ve gezegene geri döner, dünyaya bize sunduğundan farklı dönüştürülmüş ve şifa enerjisi göndermiş oluruz.


 1. Ayaklarınız yere basar durumda sağlam şekilde durun, omuzlar dik, dizler hafif bükülmüş olsun.


2. Gevşeyin ve nefes alın ve tabana basan ayaklarınızın ve sizi ayakta tutan bacaklarınızın farkında olun.


3. Ayaklarınızın farkında olun. Ayaklarınızın yerden aşağıya dünyaya battığını imgeleyin. Ayaklarınız dünyanın içine ekilsin.


4. Bir ağaç olduğunuzu imgeleyin, kökleriniz ayaklarınızdan dünyanın içine uzansın. Bırakın kökleriniz toprak ve kaya tabakalarından, dünyanın derinliklerine, sıcak, titreşen, erimiş merkezine dalsın. Kökleriniz dünyanın merkezine ulaştığında, onlara bir çapa ekleyebildiğinizi imgeleyin, sizin özgürce ilerlemenize, ama dünyaya bağlı kalmanıza izin veren bir çapa.


Yukarıdaki egzersiz sizi topraklar. Eğer topraklandığınızda bu enerjiye kanal olmak isterseniz aşağıdakileri takip edin :
5. Omurganızın ve kökünüzün (ilk çakra) dünyanın enerjisine açıldığını hissedin ve bir ağacın kökleri gibi, dünyanın enerjisinin omurganıza kolayca ve çabasızca yükselmesine izin verin. Her nefes alışınız ile enerjinin size aktığını imgeleyebilirsiniz.


6. Enerjinin tüm omurganızdan akmasına izin verin, tüm bedeninizi doldursun ve başınızın tepesinden dışarı aksın.


7. Enerjinin göğsünüzü ve kalbinizi doldurmasına izin verin ve kollarınızdan ve ellerinizden dışarıya aksın, kollarınız ve elleriniz içinden enerjinin aktığı bir hortum imiş gibi.


8. Enerjinin omurganızdan yukarıya ve kollarınızdan ve ellerinizden dışarı aktığını hissettiğinizde, ellerinizi yere koyun ve bu enerjinin gezegenimizi beslediğini ve iyileştirdiğini bilerek enerjinin geriye dünyaya dönmesine kanallık yapın.


Topraklanmanızı sürdürmenin bir yolu ayaklarınızın tabanlarının farkında olmaktır, özellikle böbrek meridyeninin başlangıcının (ayak kemerinin başlangıcında, ayağınızın topuğunun hemen ötesinde yerleşiktir


Bu dönemde çok önemli. Lütfen her gün yapmaya çalışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder