28 Haziran 2012

Kadınbudu köfte

malzemeleri

500 gr koyun kıyma

500 gr dana kıyma ...

1 çay bardağı kırık pirinç

1 soğan

1 demet maydonoz

6 yumurta

1 çay kaşığı yeni bahar

Tuz         karabiber

1 su bardağı un

Kızartmak için         ayçiçeği yağı

Kadınbudu köfte hazırlanışı

Kıymaları yoğurma kabına alıp karıştırın.Yarısını tavada bir tutam tuz ilave ederek kavurun.Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pirinci bol suda yıkayıp süzün.Tencereye alıp üzerini dört parmak aşacak kadar soğuk su ilave edin.Suyunu çekinceye kadar haşlayın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kavrulmuş kıyma ile çiğ kıymaları yoğurma kabına alın.

Rendelenmiş soğan,1 yumurta,kıyılmış maydanoz,baharat ve haşlanmış pirinci ekleyip yoğurun.Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin.

Köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırarak şekillendirin.Köfteleri un serpilmiş tepsinin içine aktarın.

Arada bir tepsiyi sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayın.

Kızartma işlemi için derin bir kasenin içine yumurtaları kırıp çırpın.Unu ayrı bir kaseye alın.

Hazırladığınız köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.Sıcak yada soğuk servis yapın. Kadınbudu köfte artık hazır, afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder