11 Ağustos 2012

Cezerye Tarifi

Fotoğraf: :::::::::::CEZERYE:::::::::::Cezerye TarifiMalzemeler1 kg havuç2 paket ezilmiş kakaolu bisküvi2 portakal kabuğu rendesi1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık1 su bardağı toz şeker2 paket vanilyaHindistan ceviziYapılış TarifiHavuçları soyup rendeleyin 1 su bardağı şekeri ilave edip kısık ateşte kendi suyunu çekene dek pişiriniz(amaç havuçların yumuşaması) Pişen havuçları soğumaya alın.Soğuyan havuca hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri katıp yoğurun.Kare veya dikdörtgen tepsiye bu karışımı yayın ve ıslatılmış bıçak ile küçük dikdörtgenler şeklinde kesip hindistan cevizine bulayın.İsteğinize göre minik toplarda yapabilirsiniz.

CEZERYE:::::::::::

Malzemeler 1 kg havuç

2 paket ezilmiş kakaolu bisküvi
2 portakal kabuğu rendesi


1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık 1 su bardağı toz şeker


2 paket vanilya Hindistan cevizi


Yapılış Tarifi

Havuçları soyup rendeleyin 1 su bardağı şekeri ilave edip kısık ateşte kendi suyunu çekene dek pişiriniz(amaç havuçların yumuşaması) Pişen havuçları soğumaya alın.Soğuyan havuca hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri katıp yoğurun.Kare veya dikdörtgen tepsiye bu karışımı yayın ve ıslatılmış bıçak ile küçük dikdörtgenler şeklinde kesip hindistan cevizine bulayın.İsteğinize göre minik toplarda yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder