18 Eylül 2012

:::::::::::::::::::::ÇİĞ KÖFTE (HATAY):::::::::::

 Fotoğraf: :::::::::::::::::::::ÇİĞ KÖFTE (HATAY):::::::::::Malzemeler:• 300 g yağsız et• 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur• 3 yemek kaşığı biber salçası• 1 çay kaşığı kimyon• 1 soğan• Maydanoz• TuzYapılışı:Bulgur bir tepside üzerine yarım bardak su dökülerek yaklaşık 1 saat yumuşaması için bırakılır. Et, öğütücüde çekilerek macun haline getirilir ve sinirleri ayıklanır. Soğanlar çok ince kıyılır. Et, soğan, kimyon ve biber salçası bulgura katılarak yoğurulur. İyice yumuşayınca, küçük parçalar kopartılıp ıslatılmış avuç içinde sıkılarak lokmalar oluşturulur. Üstüne kıyılmış maydanoz serpilir.

 Malzemeler:

• 300 g yağsız et

• 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur

• 3 yemek kaşığı biber salçası

• 1 çay kaşığı kimyon ...
• 1 soğan

• Maydanoz

• Tuz


Yapılışı: Bulgur bir tepside üzerine yarım bardak su dökülerek yaklaşık 1 saat yumuşaması için bırakılır. Et, öğütücüde çekilerek macun haline getirilir ve sinirleri ayıklanır. Soğanlar çok ince kıyılır. Et, soğan, kimyon ve biber salçası bulgura katılarak yoğurulur. İyice yumuşayınca, küçük parçalar kopartılıp ıslatılmış avuç içinde sıkılarak lokmalar oluşturulur. Üstüne kıyılmış maydanoz serpilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder