19 Eylül 2012

Nohutlu Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması::::::::::::::::::

Fotoğraf: ::::::::::::::Nohutlu Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması:::::::::::::::::: Malzemeler8-9 adet kuru patlıcan1 adet iri kuru soğan3 diş sarımsak3/4 su bardağı pilavlık bulgur1/2 su badağı haşlanmış nohut1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı kuru nane1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı sumak5-6 dal maydanoz5-6 dal dereotuYarım limon suyuTuz, zeytinyağYapılışıPatlıcanları yıkayıp 2 su bardağı su dolu tencereye alırız ve 5-10 dakika kaynatırız. Kaynayan sudan patlıcanları çıkarıp soğumaya bırakırız.Bir tavaya zeytinyağ döküp ince doğradığımız soğan ve sarımsakları kavuralım. Kavrulan soğanlara salçaları,yıkadığımız bulguru, baharatları ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım. 1,5 su bardağı su ve nohutu ilave edip suyu çekene kadar iç harcı yarı kıvamda pişirelim. En son ince doğranmış dereotu ve maydanozu da harca ilave edip karıştıralım.Kuru patlıcanları bu harç ile doldurup bir tencereye dizelim. Palıcanların yarısına kadar gelecek seviyede tencereye su ilave edip üstlerine zeytinyağ ve limon suyunu gezdirelim. Dolmanın suyuna bir miktar da tuz ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar dolmaları pişirin

Malzemeler 8-9 adet kuru patlıcan

1 adet iri kuru soğan

3 diş sarımsak

3/4 su bardağı pilavlık bulgur ...
1/2 su badağı haşlanmış nohut


1 tatlı kaşığı domates salçası


1 tatlı kaşığı biber salçası


1 tatlı kaşığı kuru nane


1 çay kaşığı kimyon


1 çay kaşığı sumak


5-6 dal maydanoz


5-6 dal dereotu


Yarım limon suyu Tuz,


zeytinyağ


Yapılışı


Patlıcanları yıkayıp 2 su bardağı su dolu tencereye alırız ve 5-10 dakika kaynatırız. Kaynayan sudan patlıcanları çıkarıp soğumaya bırakırız.Bir tavaya zeytinyağ döküp ince doğradığımız soğan ve sarımsakları kavuralım. Kavrulan soğanlara salçaları,yıkadığımız bulguru, baharatları ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım. 1,5 su bardağı su ve nohutu ilave edip suyu çekene kadar iç harcı yarı kıvamda pişirelim. En son ince doğranmış dereotu ve maydanozu da harca ilave edip karıştıralım.Kuru patlıcanları bu harç ile doldurup bir tencereye dizelim. Palıcanların yarısına kadar gelecek seviyede tencereye su ilave edip üstlerine zeytinyağ ve limon suyunu gezdirelim. Dolmanın suyuna bir miktar da tuz ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar dolmaları pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder