15 Eylül 2012

Tas Kebabı

Fotoğraf: Tas Kebabı Malzemeler 6 Kişilik•	1 kg kuşbaşı kuzu eti•	1 adet orta boy soğan•	1 yemek kaşığı sıvı yağ•	1 yemek kaşığı un•	1 yemek kaşığı salça•	5 su bardağı su•	1 çay kaşığı karabiber•	1 çay kaşığı kırmızı toz biber•	1 tatlı kaşığı tuzTarif55 Dakika •	Yağı bir tencereye koyup kızdırın ve etleri ilave edip suyunu çekene kadar 8-10 dakika kavurun. •	Sonra ince doğranmış soğanı ilave ederek 2 dakika daha kavurun ve salçayı da ilave edin, 1-2 kere karıştırıp unu ekleyin. •	İyice karıştırıp baharatı, tuzu, suyu ilave ettikten sonra ağır ateşte 15 dakika pişirin. •	Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler

6 Kişilik

• 1 kg kuşbaşı kuzu eti

• 1 adet orta boy soğan

• 1 yemek kaşığı sıvı yağ •

1 yemek kaşığı un ...
• 1 yemek kaşığı salça

• 5 su bardağı su

• 1 çay kaşığı karabiber

• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

• 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif 55 Dakika

• Yağı bir tencereye koyup kızdırın ve etleri ilave edip suyunu çekene kadar 8-10 dakika kavurun.

• Sonra ince doğranmış soğanı ilave ederek 2 dakika daha kavurun ve salçayı da ilave edin, 1-2 kere karıştırıp unu ekleyin.

• İyice karıştırıp baharatı, tuzu, suyu ilave ettikten sonra ağır ateşte 15 dakika pişirin.

• Sıcak olarak servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder