2 Ekim 2012

Himalaya Tuz lambası

Himalaya Tuz lambalarının insanlara 14.000′i aşkın kulanım şekli ile doğanın mucizevi armağanıdır. Yaklaşık 250 milyon yıllık enerji kaynağı himalaya tuz madenlerinden çıkartılarak el yapımı olarak hazırlanmıştır

Doğal iyonlaştırıcı özelliği ile lambalar eksi iyonlar yani hava vitaminleri üreterek soluduğumuz havanın kalitesini artırır ve günümüz cihazlarının (cep telefonları, bilgisayarlar, baz istasyonları, wlan ağları vb) elektrik yüklü sisinden oluşan artı iyonların zararlı etkilerini ortadan kaldırır,

Artı İyon ve zararları;

Havadaki artı iyon demek elektronlarını hava kirliliğinden dolayı kaybetmiş bir molekül demektir. İçerisinde birkaç insanın bulunduğu kapalı bir odada eksi iyonların sayısı 200/cm3 azalmamaktadır. Büyük şehirlerde bu oran özellikle işe geliş gidiş saatlerinde 100/cm3′ten daha aşağılara inmektedir. İçinde yaşadığımız ve soluduğumuz çevrenin bütününde büyük oranlarda dengesizlik yaratan iyonların artı yüklü hava parçacıklarının üretimini içermektedir. Artı iyonlar, sigara, zararlı gazlar, iletişim ağı, elektrik iletim hatları, uydu, teevizyon, bilgisayar, cep telefonu, klimalar, fan, gibi daha birçok örnek verebileceğimiz teknolojik yaşamın vazgeçilemezleri tarafından üretilir. Bu üretilen artı iyonlar akciğerlerimizin derinliklerine girerek yorgunluk ve zayıflık hissi başta olmak üzere bağışıklık sistemimizi zayıflatır, konsantrasyon kaybına neden olur, endişe, migren, uykusuzluk ve psikolojik rahatsızlıklara sebep olur, atım ve benzeri birçok solunum problemine yol açar.

EKSİ İYON

Genellikle eksi bir iyon oksijenden oluşan elektronik olarak değişmiş bir moleküldür.Eksi iyonlar rüzgar,güneşhimalaya tuz lambaları ışını,dalga,şelale ve sağanak yağış tarafından doğal olarak yaratılırlar.Deniz kıyısında ya da dağ tepesinin yüksek yerlerinde fırtınadan sonraki ferah,dinlendirici hava;havada eksi iyonların aşırı yoğunlaşmasıyla oluşur.Bilim adamları eksi iyonların havadaki bileşiminin genellikle 1000/1500 cm3 arasında olması gerektiğini bulmuşlardır.Eğer ortamda bir denge yoksa hiçbir varlık hayatta kalamaz.Çok sayıdaki artı iyonlar eksi iyonlarla dengede olmalıdırlar.

Himalaya Tuz Lambaları için Bilimsel Araştırmalar

Yapılan bilimsel araştırmalara göre himalaya kristal tuz lambaları eksi iyonları %300 varan miktarlarda artırdığı gözlenmiştir. İyonlanmış hava sayesinde havada bulunan bakteriler azaltılmakta temiz ve sağlıklı hava sağlanmaktadır. Kaliforniya Üniversitesinde Mikrobiyolog, patoloji uzmanı Dr. Albert Krueger’in yaptığı açıklamaya göre havada bulunan çok küçük eksi iyonun bile bakterileri öldürebilmektedir.

Himalaya Tuz lambalarının bulunduğunuz ortamlardaki soluduğunuz havada bulunan toz, polen ( yabani ot, çim, ağaç, ve ot poleni) hayvan tüyleri, toz zerrecikleri, sigara dumanının oluşturduğu bakterileri yok eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder