4 Ekim 2012

İğdenin Faydaları






- İshal: İğde yenirse ishal durur.

- Vücud kuvvetlendirici: İğde meyvelerei balla macun yapılıp yenir.

- İdrar Tutamama: İğde meyvesi yemek idrar tutamayanlara etkili olur.

- Bağırsak Bozukluğu: İğde meyvesi yenmeye devam edilir. İğde çiçekleri kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir.

- Zihin Açıcı: İğde çiçeği koklamak zihni açar

- Kusma: İğde meyvesi yemek kusmayı ve mide bulantısını önler.

- Öksürük: İğde çiçekleri kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir.

- Egzama: İğde çiçekleri kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir. – İğde İğde meyvesi kabızlık yapar. Telafisi: 1 çay bardağı sıcak bal şerbeti içilir. İlkbaharda açan iğde çiçekleri hertarafa kokusu dağılır. Meyvesi vitamin ve besin bakımından güçlüdür. Kışın çerez olarak iğdeyi deneyin.

İçindekiler:Organik asitler, Vitaminler, Flovan Glikozidler, Uçan yağ, Tanen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder