9 Ekim 2012

Vitamini Kabuğunda Olan Besinler!!


eminim birçoğumuz "onun vitamini kabuğunda, asıl orasını yiyeceksin" cümlesini aile büyüklerimizden yüzlerce kez duymuşuzdur. hatta belki de bunu diyen aile büyüklerinden birisinizdir. Peki bu gerçek mi?

birçok besinin kabuğu, kendisinden daha fazla fayda gösterir. İşte O Besinler;

Armut kabuğu
kendisinden daha fazlavitamin ve besin konsantrasyonu içeren besinler arasındadır. Kanser hücrelerinin büyümesini engellediği gibi güçlü antioksidanlarda içeririr.

Patates Kabuğu
Patates özellikle Türk yemeklerinde oldukça fazla bulunan bir malzemedir.insanlar için yaratilmış bi rbesindeposudur.Patates’in sadece kendisi değil çöpe attığımız kabukları bile çok yararlıdır.Cilt için gerçek bir besin gücüdür. Sadece bir yumruk büyüklüğünde patates lif, potasyum, demir, fosfor çinko ve C vitamini içerdiği için günlük ihtiyaçlarımızdandır.

Kivi Kabuğu
Bu doğa harikası kivi meyvesinin kabuğu anti-kanser, anti-enflamatuar ve anti-alerjik özellikler sunan antioksidanlar içerir.Ayrıca, gıda zehirlenmesi gibi tehlikeli sorunlarda da etkilidir.

Muz Kabuğu
Yapılan bir araştırmaya göre, ruh halini dengeleyen kimyasallar muz kabuğu özünde bulunuyor.

Aynı zamanda katarakt hastaları, ve ultraviyole ışınlarına maruz kalanlar içinde oldukça yararlıdır.

Muz kabuğunu on dakika kaynattıktan sonra suyun soğumasını bekleyerek içebilirsiniz.

Portakal Kabuğu
Kabuğu, kolestrolü önemli ölçüde azaltabilir. Kabukların içerisinde bulunan güçlü antioksidanlar, suyundan 20 kat daha fazla fayda sağlıyor.
Lezzetli bir kek yaptığınızda içine koyacağınız portakal suyu ve kabukları bu sağlıklı yiyecek için altarnetif olacaktır.

Elma Kabuğu
Cornell Üniversitesi araştırmacıları elma kabuğunun, içindeki tatlı beyaz bölgeye göre yüzde 87 oranda daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal içerdiğini tespit etmiş.

Salatalık Kabuğu
Kendisinde neredeyse hiç kalori bulunmayan bu yiyeceğin kabuğu, deriyi dolgunlaştıran, kırışıklığı önleyen kolajen olan silisten meydana geliyor. Silis için uzmanların önerdiği minimum bir doz yok ama uzmanlar günde en az beş miligramı uygun buluyor. Bu da tek bir salatalığın kabuğundan alabileceğin miktara denk.

http://www.vitaminmagazasi.com/Haber/?ha=4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder