27 Kasım 2012

Bambu Bıçak Kullanmanın Faydaları...



Neden Bambu?

Dünyanın en hızlı yetişen bitkisi bambu, çevreci bir bitki olmasının yanında fonksiyonel, estetik ve son derece dayanıklıdır. Bambu diğer tüm tahta ve ahşap çeşitlerine nazaran 2-3 kat daha dayanıklıdır. Bir bambu fidanı 5 yılda tam olgunluğuna ulaşırken, meşe 50 yılda diğer benzeri ağaçlar 70 yılda bu olgunluğuna ulaşabilmektedir. Bambu, meşeden sağlam ve dayanıklı olmanın yanı sıra uzun ömürlü, hafif, ekolojik ve sağlıklıdır.

 

Neden Ekolojik?

Atmosferimizdeki oksijen ve karbondioksit dengesi çok önemlidir. Yetişkin bir bambu bitkisi benzer ebatlardaki bitkilere nazaran %35 daha fazla oksijen üretirken, yine diğer bitkilere göre 4 kat daha fazla karbon soğurmaktadır. Aynı zamanda hasat edilirken ve tekrar yetişirken de çevreye olumsuz etkileri yoktur.

Bambu, çevre dostu olduğu için karbon salınımını ve küresel ısınmanın hızını azaltarak çevreyi olumlu yönde etkiler. Bambu bıçaklar çelik bıçaklara göre üretim aşamasında daha az karbon açığa çıkarır. Örneğin 1 ton bambu bıçak üretiminde 182 kg karbondioksit açığa çıkarken; 1 ton çelik üretiminde ise 2100 kg karbondioksit açığa çıkmaktadır.

 

Neden Bambum Bıçakları?

Doğal ürünlerden elde edilen ev gereçleri doğu ülkelerinde uzun, köklü bir geleneğe sahiptir. Özellikle son yıllarda batıdaki bilim adamları tarafından da keşfedilen doğal kaynaklı ürünlerin etkileri günümüzde mutfak ürünlerinde de kendini göstermektedir. Çelik bıçaklar temas ettiği canlı organizmaları yok ederler ancak bambu bıçaklar %100 doğal olduğundan dolayı canlı organizmalara zarar vermeyip sebze ve meyvelerinizin vitaminlerini korur. Ayrıca bambu çok sıcak ve estetik görünümüyle kullanılan mekanlara da şıklık ve zenginlik katar.

 

Sebzelerinizin Vitaminini Kesmeyin

Sebze ve meyvelerin vitaminlerini koruyan bambu bıçak ile bir domatesi ortadan ikiye keselim, bir diğerini ise çelik bıçakla keselim. İkisini birden buzdolabına koyup 48 saat sonra çıkardığımızda çelik bıçakla kesilenin büzüldüğünü, karardığını ve damarlarının kaybolmaya başladığını ancak bambu bıçakla kesilenin sanki yeni kesilip de konmuş gibi taze ve leziz kaldığını göreceksiniz.

Paslanmaz çelik bıçak ile plastik kesme tahtanızda uzun süre kulanım yaptığınızda bir süre sonra aşındığını göreceksiniz ve bu da demek oluyor ki o küçük plastik parçacıkları yiyeceklerinize karışıyor bu durum gerçekten sağlığınız açısından son derecek zararlı bir durumdur. Ancak bambu bıçaklarda böyle bir durumla karşılaşmazsınız. Bu yüzden Bambu Bıçaklar hijyeniktir, sağlıklıdır

http://www.modaorganik.com/Bambum-Vitamin-Koruyucu-Sebze-Meyve-Ekmek-Bicagi-2li,PR-242.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder