5 Kasım 2012

Muz'un Faydaları...

Son derece besleyici bir meyve olan muzun içerisinde % 75 oranında su, % 1,3 oranında protein ve % 0,6 oranında da yağ bulunmaktadır Geri kalanı ise çeşitli karbonhidratlardan ve önemli ölçüde potasyumdan oluşmaktadır Birçok hastalığın tedavisinde faydalı olduğu gibi özellikle de, ateş, sindirim bozuklukları, kas krampları ve kas gevşekliği gibi durumlarda tavsiye edilir İçerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde, atıkların vücuttan dışarı atılması işlemini kolaylaştırır.

FAYDALARI:

>Mideye çok faydalıdır.Mideyi güçlendirir ve korur.

> Ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara çok iyi gelir.

> Sindirim bozukluklarında tavsiye edilir.

> Böbrek iltihabı ve bağırsak hastalıklarında yararlıdır.

> Kandaki kolesterol oranını düşüren muz, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

> Stresi azaltır ve tansiyonu düşürür.

> Adet sancılarını azaltır.

> Vücudun ve beynin yorgunluğunu giderir.

> Enerji verir.

> Hastaların iyileşmesini hızlandırır.

> Kemik gelişimini destekler.

> Krampları engeller.

> Öksürüğe ve göğüs ağrılarına iyi gelir

KULLANILIŞI:

Muz taze olarak yenmesinin yanında, yüz ve cilt bakımında da sıklıkla kullanılır. Cildi besler ve temizler. Muz, limon suyu ile merhem haline getirilip egzama üzerine sürülürse faydası görülür. Tam olgunlaşmamış olan muzun hazmı biraz zor oluğundan muzu olgun olarak yemek gerekir.

http://www.lezzetvadisi.com/meyvalarin-faydalari/muzun-yararlari.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder