4 Kasım 2012

Yaşlanmaya karşı doğadan 7 antioksidan!

Fotoğraf: Yaşlanmaya karşı doğadan 7 antioksidan!Onlar yüzünden kırışıyor, onlar yüzünden solgun görünüyoruz. Masraflı detoks programları da onlar yüzünden çıktı: Vücudumuzdaki can sıkıcı atık maddeler!LimonLimon ünlüler dünyasında da en iyi detoks yiyeceği olarak kabul ediliyor. Neden mi? Oldukça yüklü bir C vitamini kaynağı olmasının yanı sıra, limon vücudunuzun Ph ve asit – alkali değerlerini dengede tutmaya yarıyor. Bu demektir ki, vücudunuzda faydalı bakteriler daha kolay üreyebilecek ve dışarıdan aldığınız zararlı maddeler kolaylıkla atılabilecek. Sabahları çayınızın içine bolca limon sokmaya başlayın, bakalım değişikliği fark edebilecek misiniz?NarAntioksidan olarak çok kuvvetli bir meyve daha. Mücevher görünümlü her küçük tanecik, flavenoidslerin yanı sıra A, C, E vitaminleri, folik asit ve demir içeriyor. Ayrıca cildinize de çok iyi geliyor.Yeşil sebzelerİşte annenizin size sürekli yeşil sebzeler yedirmek istemesinin nedeni; lifleri sayesinde sindirimi ve dolayısıyla toksinlerden kurtulmanızı kolaylaştırdığı gibi; A, C,E vitaminleri ve demir bakımından da çok zenginler. Bu sebzelerden en fazla besin değerini almak için, çiğ olarak ya da salata formunda tüketmeye çalışın.SarımsakNefesinizi biraz kokutuyor olabilir ama sarımsak sağlığınız için çok faydalıdır. Her bir dişi oldukça fazla antioksidan içermesinin yanı sıra aynı zamanda allicin adlı maddeyi doğal olarak içinde taşır. Bu madde vücudunuzda antioksidan etkisi görür.Keten tohumuGünde sadece 2 yemek kaşığı keten tohumu günlük omega 3 ihtiyacınzın ve doymamış yağ ihtiyacınızın tamamını karşılar. Bu tohumlar ayrıca magnesyum, lifler ve antioksidanlar içerir.Beyaz çayYeşil çayın detoksunuza ne kadar faydalı olduğunu eminim her zaman duyuyorsunuz, fakat iş antioksidan açısından zenginliğe gelince, beyaz çayı mutaka denemelisiniz. Beyaz çay, çay bitkisinin henüz tam olgunlaşmamışken toplanan yapraklarının kurutulmasıyla elde ediliyor.Isırgan otuYaprak olarak bakıldığında belki biraz başbelası olabilirler, ama ısırgan otları çayınızın ya da çorbanızın içinde tüketildiğinde, doğadaki en iyi antioksidanlardan biridir.

Onlar yüzünden kırışıyor, onlar yüzünden solgun görünüyoruz. Masraflı detoks programları da onlar yüzünden çıktı: Vücudumuzdaki can sıkıcı atık maddeler!


Limon ...
Limon ünlüler dünyasında da en iyi detoks yiyeceği olarak kabul ediliyor. Neden mi? Oldukça yüklü bir C vitamini kaynağı olmasının yanı sıra, limon vücudunuzun Ph ve asit – alkali değerlerini dengede tutmaya yarıyor. Bu demektir ki, vücudunuzda faydalı bakteriler daha kolay üreyebilecek ve dışarıdan aldığınız zararlı maddeler kolaylıkla atılabilecek. Sabahları çayınızın içine bolca limon sokmaya başlayın, bakalım değişikliği fark edebilecek misiniz?


Nar


Antioksidan olarak çok kuvvetli bir meyve daha. Mücevher görünümlü her küçük tanecik, flavenoidslerin yanı sıra A, C, E vitaminleri, folik asit ve demir içeriyor. Ayrıca cildinize de çok iyi geliyor.


Yeşil sebzeler


İşte annenizin size sürekli yeşil sebzeler yedirmek istemesinin nedeni; lifleri sayesinde sindirimi ve dolayısıyla toksinlerden kurtulmanızı kolaylaştırdığı gibi; A, C,E vitaminleri ve demir bakımından da çok zenginler. Bu sebzelerden en fazla besin değerini almak için, çiğ olarak ya da salata formunda tüketmeye çalışın.


Sarımsak


Nefesinizi biraz kokutuyor olabilir ama sarımsak sağlığınız için çok faydalıdır. Her bir dişi oldukça fazla antioksidan içermesinin yanı sıra aynı zamanda allicin adlı maddeyi doğal olarak içinde taşır. Bu madde vücudunuzda antioksidan etkisi görür.


Keten tohumu


Günde sadece 2 yemek kaşığı keten tohumu günlük omega 3 ihtiyacınzın ve doymamış yağ ihtiyacınızın tamamını karşılar. Bu tohumlar ayrıca magnesyum, lifler ve antioksidanlar içerir.


Beyaz çay


Yeşil çayın detoksunuza ne kadar faydalı olduğunu eminim her zaman duyuyorsunuz, fakat iş antioksidan açısından zenginliğe gelince, beyaz çayı mutaka denemelisiniz. Beyaz çay, çay bitkisinin henüz tam olgunlaşmamışken toplanan yapraklarının kurutulmasıyla elde ediliyor.


Isırgan otu


Yaprak olarak bakıldığında belki biraz başbelası olabilirler, ama ısırgan otları çayınızın ya da çorbanızın içinde tüketildiğinde, doğadaki en iyi antioksidanlardan biridir



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder