3 Ocak 2013

Bir duyguyu bırakmak, kişiyi salmak?




Bir duyguyu bırakmak, kişiyi salmak? Hayata geçirmenin yolu nedir bunu? Kullanmadığın eşyaları atarak, ilişki kurmadığın insanları yaşamından çıkararak başlayabilirsin.


Tüm bunlar sana başka türlü ve hem daha çok ihtiyacın olduğu haliyle dönecektir. Duygu ise... Odağını değiştir. Ne kadr üzerine geliyor olursa olsun durum, Odağını değiştir. İçinden çıkmadan, dışından bakmadan mümkün değil değişim. Kendini sevmek... bununla ilgili ne söyleyebilirsin? ... Sana geleni kabul, kendini sevmektir zatenn. Onu sana getiren sensin. Gelen sana uygun olduğu için geldi.


Kabullenebiliyorsan bunu, coşku ile doluyorsa için, kendini seviyorsun demektir. Ama daha önce bir şeyleri tutmamaktan, bize her dayatılanı kabul etmemekten bahsettin. Reddetmekten bahsettiğimi sanmıyorum. Sana geleni selamla, seni etkiliyorsa, -onun kendisini değil, seni etkilediğini- kabul et. Dışsal olan her şey illüzyondur ve çoğu zaman çarpıtılmış bir illüzyon. Hayal içinde hayal.


Sen sana değen yanı kabul et, kendinde olanı. İşin bittiğinde ayrılacaksın ondan. Ya farkındalıkla kendi isteğinle ya da acı çekerek. Biri farkındalıktır; diğeri bağımlılık. Bunu fark et!


OSHO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder