20 Şubat 2013

Şifa bakımından en güçlü taşlardan olan ametist, değerli taş sevenleriçin de en gözde taşlardan biridir. Kuvars ailesinden mor ya damavi-mor renkli bir taştır.


Diğer Adı: Amethyst, mor yakut, aşk taşı.

Rengi: Mor, eflatun erguvan

Bağlı Olduğu Grup: Kuvars, dumanlı kuvaes

Diğer Grup Üyeleri: Sitrin, ametrin, aventurıne, kedi gözü, krizopraz, akik, jasper, dağ kristali, gül kuvars, iğnecikli kuvars, dumanlı kuvars.

Yapısal Görünümü: Saydam

Parlaklığı: Camsı

Uyumlu Olduğu Unsur: Hava

Uyumlu Olduğu Şakra: Alın, taç

Uyumlu Olduğu Burç: Koç, balık, kova, başak, yay.

Sembolü Olduğu Hususlar: Adalet, cesaret, doğru karar verebilen akıl ve huzur.

Çıkarıldığı Başlıca Ülkeler: Brezilya, Kanada, Rusya, Madagaskar, Hindistan, Namibya, USA, Sri Lanka

Yapısal Özellikleri


Şifa bakımından en güçlü taşlardan olan ametist, değerli taş sevenler için de en gözde taşlardan biridir. “Kuvars” ailesinden mor ya da mavi-mor renkli bir taştır. Ona bu rengi verenin, içinde bulunan demir olduğu düşünülmektedir. Renkleri gün ışığında değişen bazı ametistler, gerçek renklerine ancak röntgen ışınları altında kavuşabilirler. Asırlar boyunca değişik uygarlıklarda sevgi ve beğeniyle kullanılmış, Asya ve Mısır’da mühür olarak değer kazanmıştır.

Eski çağlarda “sarhoşluğu yok eden taş” olarak bilinirdi. O zamanlarda bir kısım kadeh, çanak, kap gibi şeylerin birçoğu ametistten yapılmaktaydı. Ametist astrolojide de başak, oğlak, kova ve balık burcu insanının taşı olarak da bilinir. Ayrıca yıldırım çarpmasından koruduğuna ve büyüleri etkisiz hale getirdiğine inanılmıştır. Nazarın ilk bakıştaki “olumsuz enerji” olduğu kabul edilirse, rengi ve güzel görünümüyle ilk bakışı çekeceğinden, nazara karşı koruma sağladığı kabul edilir.

Ametist Taşının Bedene Faydaları



  • Negatif elektrik yükü taşıdığından dolayı; bedendeki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükseltir.

  • Bilinç seviyelerini aktive eder, yatıştırıcı etkisi vardır.

  • Yoğunlaşma için en ideal taşlardandır.

  • Bulunduğu çevredeki olumsuz enerjileri temizleyip pozitife dönüştürür. Sadece odanın herhangi bir yerinde durması bile olumsuz enerjileri toplayıp pozitif enerjiye dönüştürmesi için yeterlidir.

  • Enerji dolu bir taş olduğu için çoğu insanın üzerinde canlandırıcı bir etkisi vardır. Sürekli üzerinizde taşıyabileceğiniz bir taştır. Yaydığı enerji her zaman size fayda sağlar ve olumsuzluklardan korur. Özellikle düşman tavırlı insanların arasında bulunacağınız zamanlarda bu taşı üzerinizde bulundurmaya gayret edin. Böylece sadece pozitif enerji alacağınızdan emin olabilirsiniz.

  • Enerjisi huzur vericidir. Yaydığı enerji doğrudan sinir sistemini etkiler. Fazla çalışmaktan ve stresten kaynaklanan zihinsel yorgunluğu giderir. Enerjisinin odaklandığı kişide uyum ve denge oluşturur. Ancak ciddi bir kişilik bozukluğuna sahip insanlar bu enerjiyle uyuşamayarak, onu rahatsız edici bulabilir.

  • Kişiye iç huzuru vererek karar verme yeteneğini güçlendirir.

  • Kişiyi rahatsız eden takıntılı düşünceleri uzaklaştırıcı ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Koyu mor ya da çok açık renkli, özellikle de berrak olan ametistler en güçlü enerjiye sahip olan ametistlerdir.

  • Pembe kuvars ile birlikte kullanıldığında aklı güçlendirdiği söylenir.

Ametist Taşları ile İlgili Özel Bilgiler


Taşınızı toplayacağı negatif enerjilerden arındırmak için; ilk iki hafta kullanımda her gün suyun altında tutarak temizleyin. Daha sonra standart temizleme yöntemiyle kullanmaya devam edebilirsiniz. (Yaklaşık 2-3 haftada bir suyun altında tutulur.)

Ametist Taşının Uyumlu Olduğu Şakra

7. Şakra (Taç, Tepe Enerji Merkezi)

Diğer İsimler: Sahasrara (bin), binyapraklı nilüfer çiçeği, tepe şakra (taç şakra),

zekâ şakrası

Taşı: Ametist, şeffaf kuvars kristalleri

Rengi: Menekşe rengi, beyaz, altın sarısı da bu şakra ile birleştirilmiştir

Kokusu: Lotus, günlük reyhan

Bedendeki Yeri: Başın tepesi, bıngıldak

Genel Bilgiler


Başın üstünde, bıngıldak etrafındaki nokta olup epifiz bezinin etkisiyle, insanın bütün canlılığını oluşturup kişiliğini ortaya çıkardığı tahmin edilen ve başka neleri etkilediği tahmin edilemeyen bir merkezdir.

Bu merkez insanı temsil eder. Bu bölge semadaki “kozmik enerji”leri emer ve diğer merkezlerin enerji boyutuna göre oralardan geçer, kök enerji merkezine ulaşır ve bedendeki bütün olumsuzlukları ortadan kaldırabilir.

Bedenimizdeki menfi enerjilerin vücuttan atılması da bu merkezin enerji boyutuna göre düzenlenir. İki yaşına kadar çocukların tepe bıngıldaklarının açıklığıyla büyümeyi ve gelişmeyi hızlandırdığı kabul edilen bu merkezin sonradan kapanması kişiyi duygusuz, amaçsız, rahatsız edici duygulara yönlendirip pek çok çözümsüz hastalığa ve insanlıktan çıkarabilecek davranışlara, hatta ölüme kadar sürükleyebilir.

Psikolojik olarak bu merkez kozmik çevremizle iletişim kurduğumuz, insanın varlığına anlam kazandıran, insana huzur veren ve bu gibi ulvî hisleri geliştiren bir merkezdir. Tepe enerji merkezi yani taç enerji merkezi açıksa, insan insan olduğunu ancak o zaman idrak eder.

Koruyuculuğu ve İstifade Yolları


Sadece O’nu düşünmek ve O’nu düşünürken O’nun yarattığı “Kâinat Kitabı”nı okumak, yaratılanlardan ibret almak, O’na yakın olmak ve yaratılış gayesini hatırlayıp sonsuz mutluluk ve haz duyarak ebedî saadeti düşünmekten geçer. Bunun yanında O’nun sessizliğinin yani “ilahi sesi” ile bembeyaz bir sayfanın ve gökkuşağının mor renginin bizi bütünüyle sarması, korunmanın ve hayata umutla bakmanın ilk adımını oluşturacaktır.

Taşların Yedinci Şakraya Etkisi


Ametist


Menekşe ya da mor renkli ametist, taşların hem en naziği hem de güçlü bir koruyucusudur. Ametist konulan mekâna pozitif enerji verir. Bütün olumsuzlukları değiştirip, pozitif enerjiye çevirir. Koyu mor ya da çok açık renkli ametistler en güçlü olanlarıdır. Ametist pozitif enerji dolu bir taştır. Ametist sürekli olarak taşınabilecek bir taştır. Yaydığı enerji her zaman yarar sağlar. Düşman tavırlı insanlar arasında kullanılması, taşın olumsuz enerjiyi pozitife çevirme özelliğinden dolayı gereklidir.

Şeffaf Kuvars Kristalleri

Yedinci şakrada kullanılabilecek en etkili taşlardan biridir.

Ametist Taşının Nefes Egzersizleriyle Kullanımı


Kafanızdan atmak istediğiniz kötü bir düşünceniz varsa, önce bu kötü düşünceyi gözünüzde canlandırın. Sonra önünüzde menekşe rengi bir ateş varmış gibi düşünün. Burnunuzdan derin bir nefes alın ve atmak istediğiniz düşünceyi içinize çekin.

Sonra önünüzde menekşe rengi bir ateş varmış gibi düşünün. Burunuzdan nefes alın ve atmak istediğiniz düşünceyi içinize çekin, sonra ağzınızdan nefes vererek bu olumsuz düşüncenin önünüzdeki ateşe düştüğünü ve değiştiğini hissedin. Ve tekrar burnunuzdan nefes alarak, bu yeni menekşe

maranki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder