24 Şubat 2013

SU NASIL ALKALİ OLUR?

 

"Su hayattır" sözünü hep duyuyoruz ama sık duyduğumuz için belki de dinlemeden geçiyoruz:) Su, beynimizin %75'ini, kaslarımızın %75'ini, kanımızın %83'ünü ve kemiklerimizin %22'sini oluşturuyor. Sadece bir önceki c...ümleyi okuduğunuzda dahi, su içmekle ilgili fikirlerinizi gözde geçireceğinizi düşünüyoruz...


Yaşam kalitemiz için bu kadar önemli olan suyun alkali olması da bir o kadar vazgeçilmez. Şimdi bize gelen soruları yanıtlayalım: SATILAN SULARIN ALKALİ OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIM? Satın aldığınız suyun pH derecesini etiketinden kontrol edebilirsiniz. Etiketinde pH değerleri 8 civarı olan sular alkalidir. Yüksek mineral içerenleri ayrıca tercih edebilirsiniz.


SUYU NASIL ALKALİ YAPABİLİRİM?

1.Yukarıda tarif ettiğimiz suyu içerken daha da alkali yapmak isterseniz, sabah ve akşam aç karnına içtiğiniz bir bardak suya dolu dolu bir çay kaşığı ingiliz karbonatı (eczaneden temin edebilirsiniz) karıştırabilirsiniz.

2.Yine bir bardak suya bir çimdik himalaya tuzu atıp karıştırırsanız vücudu alkalize edecek bir su elde edersiniz. 3.İçtiğiniz her bardak suya dilerseniz, limon dilimi de ekleyerek yine alkalize edebilirsiniz.


KARBONAT KARIŞTIRINCA TANSİYON YÜKSELİYOR DİYORLAR, DOĞRU MU? Her zaman belirttiğimiz gibi, zarar miktardadır. Bir bardak suya bir dolu çay kaşığı ingiliz karbonatı karıştırın. Ölçüye dikkat edin. ÇEŞME SUYU ALKALİZE EDİLEBİLİR Mİ?


Çeşme suyu, her şeyi bir kenara bırakalım, klorlu olması nedeniyle vücut için sağlıksızdır. Evet, klor suyu hızla alkalize eden bir mineraldir ama bu mineral vücuda zarar verir. Yani her alkali su içilebilir sağlıklı su demek değildir. Klor ortamı hızla dezenfekte eder. Ancak vücut için tahrip gücü yüksek, toksik bir mineraldir. Dolayısıyla çeşme suyunu direk  ya da limon/sirke/himalaya tuzu ile içilebilir su kategorisinden çıkarmanızı öneririz:)


YA ELMA SİRKESİ? Elma sirkesine gelince: Elma sirkesi var, elma sirkesi var. Kendiniz evde organik elma ile yapıyorsanız, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ancak başka bir alternatif sözkonusu ise, lütfen bu elma sirkesinden uzak durun, alışveriş listenizden çıkarın:)


SUYU ALKALİZE ETME ÖZELLİĞİNE SAHİP CİHAZLAR HAKKINDA BİLGİYİ NASIL ALABİLİRİM? Suyun alkali olması için  mevcut bazı arıtma cihazları hem arıtma hem alkalize etme hem de iyonize etme özelliğine sahip oldukça yüksek teknoloji ürünleri. Bu ürünlerin mekanizması nedir, ne gibi özellikleri var bununla ilgili daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz, lütfen bize haber verin ya da ozlem@kundo.co adresine mesaj gönderin. Harika bir gün diliyoruz,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder