12 Mart 2013

Doğal Antihistaminik Besinler...(Alerjilerle Başa Çıkmamızı SağlayanBesinler)



 Bağışıklık  sisteminin kendisi histamin üretir. Birçok psikolojik değişiklikler, gastrik asit, alerji, şişme ve yanmaların nedeni histamin salgılanmasından dolayıdır. Doğal antihistaminik yiyecekler, vücudun alerjilerle savaşmasını sağlayam antihistaminik üretimini sağlar. Günümüzde birçok kişi çevresel faktörlerden dolayı alerjiye maruz kalmaktadır.


Doğal antihistaminik besinler: Safran, meyan kökü, kakule, çörek otu, rezene, anason, papatya ve kimyon karışımı bitki suları alerjik reaksiyonlardan korur.


Portakal, limon, elma, kuş üzümü, çilek, yaban mersini gibi narenciyeler, brokoli, ıspanak, marul, baklagiller gibi sebzeler alerjik semptomları azaltır. Guava, çilek, mango, acı biber, kuşkonmaz, yeşil soğan, sarımsak, kırmızı biber gibi su teresi, papaya,  ahududu, kivi, logan, muz, şeftali, kavun, siyah kuş üzümü gibi meyveler ve acı biber, kuşkonmaz, yeşil soğan, sarımsak, kırmızı biber, maydanoz, turp, yeşil biber, lahana, Brüksel lahanası, karnabahar, yeni kuru fasulye, bezelye, börülce, kuru fasulye, domates, maydanoz, turp, yeşil biber, gibi sebzeler C vitamini bakımından çok zengindir. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirdiği için alerjileri azaltır.


Badem, somon, ceviz, keten tohumu yağı, kanola yağı  gibi omega 3 yönünden zengindir ve alerjik rahatsızlıklardan korur.


Ispanak, havuç A vitamini bakımından zengindir ve alerjileri azaltır.


Yeşil çay, fesleğen çayı, tarçın çayı, ısırgan çayı, papatya çayına kekik, rezene ve sarımsak ekleyerek alerjik sorunların etkisini azaltır.

bitki blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder