8 Mart 2013

Kuruyemişlerin İyileştirici Gücü...

 


Kuruyemişleri sevmeyenimiz eminim yoktur, lezzetlerinin yanı sıra sağlık açısından ve kilo kaybını da hızlandırması açısından ara öğünlerde tüketmeye çalışın.


Badem, ceviz, fındık sağlıklı protein kaynakla.rıdır özellikle spor yapanların kas artışını sağlamaları ve yağ kayıplarını hızlandırmaları açısından faydalıdır.


Diyet yapanların tüketim miktarına dikkat ederek tükettiklerinde kilo vermelerine destek olmaktadır. Mufa içeriği yüksektir, kalp damar sağlığı için faydalıdır. Son araştırmalar özellikle bademin LDL kolesterolü daha yüksek oranda düşürdüğü yönündedir.


Lif içeriği yüksektir, sindirim problemlerini düzene sokabilir ve tokluk hissinizi artırır. E vitamini içerirler bu nedenle anti aging etkisi bulunmaktadır.


Ay çekirdeği ise yine lif oranı yüksek, mineral ve vitaminlerden zengindir.


Özellikle potasyum, manganez ve demir içeriği yüksektir.


Kalorisinin yüksek olması nedeniyle dikkatli tüketilmesinde fayda var.


Ceviz birçok araştırma sonucuna göre birçok faydası bulunmakta, kalp sağlığına faydasının yanı sıra özellikle de ruhsal yapıyı düzenlemekte.


Bayanlarda regl öncesinde görülen ruhsal dengesizliğe etkili bir kuruyemiştir.


Şeker hastalığınız veya insulin direnciniz varsa uygun miktarda kuruyemiş yemenizde fayda var, şekeri regüle eden yine etkili besinlerdir.


Ayrıca selenyumdan da zengin olmaları nedeniyle kansere karşı da koruyucudur

bitki blog
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder