28 Haziran 2011

Balık köftesi...

Balık Köftesi

  • 500 gr mezgit balığı (kılçıkları ve derisi çıkınca 300 gr kalıyor)

  • 1 avuç dolusu incecik doğranmış maydanoz

  • 1 adet incecik doğranmış yeşil soğan

  • 1/2 çay kaşığı kimyon

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

  • Tuz ve karabiber

  • Mısır unu

  • Kızartmak için sıvı yağ




hazırlanışı


 


  • Mezgit balığının omurgasını çıkarın. Bıçak yardımıyla derisini ve etini sıyırarak birbirinden ayırın. Etini bıçakla keserek kıyma haline getirin ve bir kaseye koyun.

  • Üzerine maydanozu, yeşil soğanı, baharatları ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın.

  • Etten, erik büyüklüğünde toplar yaparak, avuç içinizde yuvarlayın. Mısır ununa bulayıp, iyice kızmış sıvı yağda nar gibi olana kadar kızartın.

  • Kağıt havluya çıkarıp, yağını süzdürün.

  • Roka, maydanoz ve limon dilimleriyle süslenmiş bir tabakta servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder