4 Haziran 2011

Zeytinyağlı barbunya...



Malzeme

1,5 kilo taze barbunya
5 dolmalık biber
3 soğan
4 domates
1 demet maydanoz
5,5 bardak su
1 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker.

Yapılışı :

Barbunyaların kabuklarını çıkarıp tek tek ayıklayın. Yı­kadıktan sonra, bir tencereye koyup 15 dakika kaynatıp çıkarın, suyunu süzün. Tencereye zeytinyağı koyup iyice kızdırın. Bu yağa, çekirdek ve sapları ayıklanıp 6 parçaya bölünmüş dolmalık biberleri koyun, kavurun Hafifçe kıza­rınca, bir kepçe ile yağdan çıkarın Bu yağa doğranmış so­ğanları da koyup kavurun. Soğanlar pembe bir renk alınca, kabukları soyulup doğranmış iki domatesi katarak kavur­maya devam edin. Sonra da 5 buçuk bardak su ve tuz ka­tın. Bu su ağır bir ateşte kaynamaya başlayınca, önceden hazırlanan barbunyaları, biberler ile şekeri de ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ağır bir ateşte bir saat, yani barbunyalar yumuşayıncaya karlar, pişirin. Sonra, kabukla­rı çıkarılmış ve dilim şeklinde kesilmiş 2 domatesi, kıyıl­mış maydanozu da koyup yeniden kapağını kapatın, yarım saat de böyle pişirin. Sonra yemeği soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder