7 Temmuz 2011

Kalamar Tava ve sosu...

KALAMAR  TAVA
Malzeme:
500gr.Kalamar
1Yemek kaşığı toz şeker
1Tatlı kaşığı karbonat
1/2 Limon
1Su bardağı un
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
İlk olarak temizlenip yıkanmış, halka doğranmış kalamarlar(ben buzlukta satılanlardan alıyorum) derin bir kaba alınır, üzerlerine şeker,karbonat ve limon suyu ilave edilerek ovulur bu arada köpürecektir iyice ovduktan sonra buzdolabına kaldırılıp 3-4 saat bekletilir..
Buzdolabından aldıktan sonra süzgeçe konulup suyu süzdürülür..Diğer tarafta unun içine tuz atılıp karıştırılır..Kalamarlar una bulanıp fazla unu silkelendikten sonra hafif ateşte bol kızdırılmış yağda altın sarısı rengi alana kadar kızartılır(rengine aldanap kızartma süresini 2-3dk.dan fazla uzatmayın tabağa aldıktan sonra rengini bulacaktır) ve servis tabağına alınarak sıcak servis yapılır..
PÜF NOKTALARI:
Kalamar kızartırken pişirme süresine çok dikkat edilmelidir çünkü çok çabuk yanar ve sertleşir..
Ayrıca bol yağda ve hafif ateşte kızartılması, kalamarların tavanın dibine değmemesi gerekir aksi taktirde siyahlaşıp lezzeti kaybolur..

YOĞURTLU SOS:
4yemek kaşığı yoğurt
2Yemek kaşığı mayonez
Birkaç diş ezilmiş sarımsak
1Yemek kaşığı galete unu veya bayat ekmekiçi
1/2 Limon suyu
tuz

Malzemenin hepsi karıştırılıp sos hazırlanır..Kalamarla birlikte servis yapılır..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder