6 Temmuz 2011

Limonata...

 

zencefilli limonata

Malzemeler:

5 adet limon
6 yemek kaşığı bal
3 sap nane
1 litre su
her bardak için bir üzüm tanesi
her bardak için 2-3 dilim elma

Yapılışı:

3 tane limonu yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin. Limonların hepsini rendelerseniz biraz acı oluyor benden söylemesi...Bütün limonları sıkın...Limon rendesi,Limon suyu  ve balı derin ve geniş bir kapta bal tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Dolapta 15-20 dk.kadar dilendirin. Bir tülbent yardımı ile süzün. Bardaklara bolca buz doldurun, içine 1 adet nane yaprağı, 1 adet üzüm tanesi ekleyin. Limonatayı doldurun ve elma dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

2 yorum:

  1. Bu Türk limonatası mı İtalyan limonatası mı... Duyduğuma göre İtalyanın güneyinde (Napoli & Pompei çevresi) nefis limonata yapıyorlarmış...

    YanıtlaSil
  2. çok doğru.. oranın limonları büyük tadları da çok hoş... o yüzden limonata enfes oluyor...
    bu türk limonatası... limon kabuğunu rendeleyerek hoş bir aroma vermiş oluyoruz...

    YanıtlaSil