18 Ekim 2011

Ebegümeci ve adaçayı... Birebirdir kronik boğaz ve bademcik enfeksiyonuna...

İBRAHİM SARAÇOĞLU EBEGÜMECİ KÜRÜEbegümeci, gerçek bir protein ve C-vitamini deposudur. Kalsiyum ve fosfor bakımından bulunmaz bir tabii kaynaktır. Ağız ve diş temizliği için de ebegümeci gargarası bulunmaz bir nimettir. İçerdiği malvidin ve malvin maddeleri sağlıklı diş eti yapısı  için ideal bir yardımcı olmakla birlikte, plaque (plak) önleyici ve de ağızdaki bakterilere karşı da güçlü bir pro-oxidant özelliğe sahiptir. Bu sayede haftada birkaç defa yapacağınız ağız gargarası, sizi  faranjite, bademcik iltihablanmasına (tonsilit) ve sağlıksız diş etlerinin
oluşumuna karşı koruyacaktır.


Kronikleşmiş bademcik ve boğaz iltihaplarında ebegümeci bitkisinin desteği çok önemlidir. Ebegümecinin karışımlardaki kullanım miktarı çok azdır ancak tedavi için katkısı çok fazladır. adaçayının boğaz ve bademcik iltihaplarındaki koruyucu ve önleyici gücünü, gerçek bir tedaviye çeviren ebegümecidir. Adaçayı ile ebegümeci karıştırıldığı taktirde kronik boğaz ve kronik bademcik iltihablarına karşı gerçek bir silah oluştururlar.

Kronik bademcik enfeksiyonuna karşı kür :

Kaynamakta olan bir bardak klorsuz suya (yaklaşık 150-200 ml) dört-beş gram adaçayını ve iki adet ebegümeci yaprağını ilave ederek  on dakika kısık ateşte kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra süzünüz. Soğuduktan sonra gargaraya hazır demektir. Her gün en az üç defa gargara yapılır. Bademcik enfeksiyonunuz ileri derecede ise hiç çekinmeden günde altı-yedi defa gargara yapabilirsiniz.  Bir ay boyunca her gün gargaraya devam ediniz.

Dikkat:
Farenjit ve bademcik problemi olanların sigara ve asitli içeceklerden (kola, soda, maden suyu gibi) özellikle uzak durmaları gerekir. Uygulama larda bu kurala mutlaka özen gösterilmelidir.

Dikkat: Ebegümeci Hamile kalmayı zorlaştırır
Ebegümeci Çukurova bölgesinde çokça tüketilen bir bitkidir. Salatası ve turşusu yapılır, çayı içilir. İlkbahar mevsimiyle beraber, kırmızı, mavi ve beyaz çiçekli olarak çıkmaya başlar.  Anne olmak isteyenlerin ebegümeci yemeğinden, salatasından ve çayından  uzak durmaları gerekir. Çünkü, yumurtayı kistik yapıya dönüştürme gücü
vardır. Hamile kalmayı zorlaştırır.


Not: Kullanmdadan önce doktorunuza danışınız...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder