27 Ekim 2011

Fırında sebzeli tavuk...

 1 bütün piliç
* 1 limon
* 2 havuç
...     * 4 diş sarımsak 4-5 kuru soğan
* 5-6 cherry domates
* Yarım kg konserve bezelye
* 2 iri patates
* Kekik
* Karabiber
* Köri
* Pul biber
* Tuz
* Zeytinyağı

hazırlanışı

* Tavuğu iyice yıkayıp limon suyuyla ovun.
* Havuçları soyup büyük parçalara dilimleyin.
* Patatesleri iri küpler halinde doğrayın.
* Sarımsakları ve soğanları soyup ikiye bölün.
* Bezeleyeleri ve domatesleri de ekleyerek tüm sebzeleri karıştırın.
* Baharatları, tuzu, zeytinyağını ve birkaç damla limon suyunu harmanlayarak tavuğun her tarafına bu karışımı sürün.
* Fırın poşetinin içini unlayın, tavuğu ve sebzeleri poşete yerleştirin. Poşeti birkaç yerinden delip ağzını sıkıca kapatın.
* Önceden ısıtılmış 210 C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
* Pişince poşetten çıkarıp birkaç dakika daha fırında tutun (böylece tavuğun üzeri de kızarmış olacaktır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder