31 Ekim 2011

Zerdeçal... En güçlü antioksidan...

zerdecal4Zerdeçal en etkin ve yaygın kullanılan antioksidanlardan biridir

Zerdeçal solunum yollarına iyi gelir : antienflamatuar ve antioksidan etkileri ile üst solunum yolları,astım ,bronşit ve sinüzite çok iyi gelir

Zerdeçal kansere iyi gelir : zerdeçalın aktif maddesi curcumin hem kanserin korunmasını sağlar hem de bazı kanserlerde tedavi edici olarak kullanılır.tümör hücrelerinin üremesini engeller ve toksik yan ürünlerini azaltır.

Zerdeçal Alzheimer hastalığına iyi gelir : antioksidan ve antienflamatuar etkisi ile Alzheimer hastalığına gidişi engeller. Ayrıca beta amiloit plakalarının gelişimini yavaşlattığını göstermiştir

 Zerdeçalın iyi geldiği diğer hastalıklar : Katarak oluşumu,karaciğer hastalıkları, felç gibi hastalıkların tedavisinde olumlu etkisi vardır

Güvenilir aktardan alınacak toz zerdeçal şu şekildedir:

Zerdeçal Nasıl Kullanılır? Zerdeçal Kullanımı

Zerdeçal eskiden beri bilinen bir baharat türüdür. Kurutulmuş zerdeçal, toz haline getirilir. Balık çorbası, pilav, kuzu, dana, söğüş ve çeşitli sebzelerde baharat olarak kullanılabilir. Yemeklerinize de katabilirsiniz. Bal ile karıştırıp cam bir kavanozda muhafaza edebilir, sabahları bir çay kaşığı yiyebilirsiniz.

İsterseniz çayını da yapabilirsiniz.

Zerdeçal Çayı Nasıl Yapılır?

İnce kıyılmış zerdeçal kökü veya tozundan yarım kahve kaşığı(1,5-3g) demliğe konur ve üzerine 300-500ml kaynar su ilave edilerek 8-10 dakika demlemeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir. ( Hazır satılan zerdeçal çayı da varmış, haberiniz olsun)

Kapsül halinde ise günde 1-3 adet alınabilinir.

Not: Kullanmadan önce doktorunuza danışınız...

//

 
// 


// 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder