2 Kasım 2011

Ezogelin çorba...

2 Havuç
1 Kuru sogan
1/4 Su bardağı pirinc
1 Su bardağı kırmızı mercimek
8 Bardak tavuk suyu
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı kuru nane
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Kahve kaşığı karabiber
1/4 Su bardağı bulgur
3 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı biber salçası
Tarifi
Sogan ince doğranır, 2 kaşık yagda kavrulur. Rendelenmiş havuc ve mercimek eklenerek,
kavurmaya devam edilir. Pirinç ve bulgur ilave edilerek 5 – 6 dakika daha kavrulur. 8 bardak, sıcak tavuk suyu konur. Karabiber , tuz eklendikden sonra 30 dakika kadar pişirilir.

Terbiyesi için, başka bir tencerede, 1 kaşık margarinle, 1 kaşık un, unun kokusu gidene kadar kavrulur. Üzerine suda inceltilmis domates ve biber salçaları eklenir. En son nane de katılıp 3 – 4 dakika pişirilir.
Çorba yavaş yavaş bu terbiyeye yedirilir. Terbiye ile birlikte 10 dakika daha pişirilir. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder